Bonus

Sunday, December 2, 2012

Wedding DIY

Money is not everything but every thing is money.. Betulkan.. Lebih-lebih lagi jika ingin melangsungkan ari bahgie bersame tersayang... Biarlah persiapan dan wang yang dihabiskan semase kenduri berbaloi. Tidak salah ingin membuat secare besar-besaran tetapi ingat hariselepanye.. Jika anda terholong dengan berpendapatan tinggi ianye tidak mengape jika berhabisan duit.. Tetapi untuk golongan yang berpendapatan rendah perlulah beringat.. Kite juge boleh menjadikan hari bagie kite meriah dan di ingati sampai bile-bila tanpe mengeluarkan belanje yang tinggi.. Contohnye kite boleh ber DIY dan membuat segalenye dengan sendiri.. Dan ianye berbaloi.. Contoh DIY ini banyak dipraktikan oleh wedding di luar negare.. Ok nak share la ngan korang..

wrap Lindors in crepe paper. So pretty.
pic source: pinterest.com

boleh dijadikan idea untuk membungkus telur.. kertas ini adalah kertas crepe jenis keras.. boleh dibeli dikedai-kedi buku ataupun kedai kraft yang menjual barangan perkahwinan.. xsilap satu gulung rm3.00++ segulung..buat ape nak bli bekas telor yang mahal-mahal.. last-last orang akan buang jugak kn.. beli la color yang meriah-meriah.. Gerenti cantik walaupun simple..

Dahlia favor.

pic source: pinterest.com

ianya juga kertas crepe.. tetapi jenis yang lembut.. Sekeping Rm0.70 dan ade kedai yang menjual sekeping Rm0.60.. Boleh dibuat sebagai bekas candies atau coklat..

diy wedding 9
pic source: austinweddingblog

boleh dijadikan idea sebagai candeliar.. Yela candeliar sekarang kan mahal-mahal...

diy wedding 11

pic source: austinweddingblog

boleh dijadikan sebagai pintu gerbang di majlis perkahwinan anda.. hanya menggenakan gubahan dari kertas crepe paper..

diy wedding
pic source : google

Bunge crepe boleh digunakan sebagai centerpiece atau sebagai hiasan di meja pengantin.. Atau di meja makan beradap..


pix source: polkadotbride

Paper bag untuk berkat.. Atau untuk bagi kepada tetamu.. just diy paper bag menggunakan kertas putih.. Untuk memberikan kemeriahan kepade beg tersebut.. lekatkan la bunge crepe or riben.. Simple je kan tapi meriah..

diy-wedding-centerpieces-bottles-red-wedding-flowers

pic source: google

cantikkan untuk diletak pade meje beradap..

Atelier Decor: Gift Packaging ¨ | Recycle, DIY and Crafts | Scoop.it

pic source: scoop.it

nak lagi murah.. ni la jawapanye.. ok ape..

sebenarnye banyak lgi idea untuk wedding decoration.. nanti la updated lagi.. selamat mencube..


Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your commenting.. Leave your blog link and I will come to your blog :-)